Glascoating vs keramische coating

Glascoating vs keramische coating

Er zijn verschillende autocoatings op de markt. Hierdoor worden veel termen in het rond gegooid om soms zelfs hetzelfde product te beschrijven. Eventjes een opsomming van de verschillende coatings: Glascoating, keramische coating, nano coating & teflon coating.

Al deze coatings hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen.

  • UV bescherming
  • Extra glans
  • Hydrophobic , waterafstotend
  • Vuil, insecten enz, hechten niet, daardoor gemakkelijk te verwijderen.
  • Blijft langer

Wat is nu het verschil tussen glascoating, keramische coating & andere coatings?

Sommige coatings hebben een hardtijd van 24u voor optimale werking. Vooral Keramische en glascoating hebben dit.


Keramische coatings

Keramische coatings maken gebruik van keramiek, Siliciumoxide (SiO2) en wordt gebruikt in glazuur van keramiek. Ook een bestanddeel om glas te maken. Nu verder naar Glas coatings


Glas coatings

Zoals je hierboven al wat kunt lezen, vindt je ook SiO2 terug in glas coatings. Maar wat is nu het verschil met Keramische coating? Echte glas coating bestaat niet. Je zou hiervoor enorme hoge temperaturen nodig hebben bij het aanbrengen. Ook zou het te hard zijn en niet goed werken doordat autolak uitzet door vb de zon warmte. Glas coating is praktisch een keramische coating, door een iets ander productie proces, bekom je iets andere eigenschappen. Zoals sneller droog en iets meer glans van uw autolak.

Nanoglans coating spray maakt voorbeeld gebruik van een mix nano polymers gecombineerd met SiO2 zonder hardtijd. Wat leidt tot een revolutionaire formule met extreme hydrophobic effect.

Vergelijkbare berichten